Конкурс за избор на експерти по проект BG051РО001-3.1.07-0059

четвъртък, 26 юни 2014 9:23 /
Начало:
Край:
петък, 11 юли 2014
Място:
Подробности:

     Проект BG051РО001-3.1.07-0059

Актуализиране на учебните планове и програми в ОКС „бакалавър“ за

професионално направление „Икономика“ в съответствие с потребностите

на пазара на труда за изграждане икономика, основана на знанието

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (2007-2013)

 

      ПОКАНА

ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ЕКСПЕРТИ ПО ПРОЕКТ

BG051РО001-3.1.07-0059 Актуализиране на учебните планове и програми в ОКС „бакалавър“ за професионално направление „Икономика“ в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане икономика, основана на знанието“

 Уважаеми колеги,

Каним ви да участвате в конкурса за избор на експерти в рамката на горепосочения проект, които ще се включат в изпълнението на Дейност 5 от плана за изпълнение на проекта. За целта е необходимо в Центъра за изследователски и образователни проекти (ЦИОП) към УНСС да бъде подаден комплект от документи, описан по-долу. Изборът на експерти ще бъде осъществен от комисия.

Представяме на вашето внимание описанието на дейността, за която се очакват кандидати по поканата.

Дейност 5.

Осигуряване на устойчивост на резултатите и институционализиране на връзките с работодателите.

Цел: Анализ и оценка на постигнатите резултати от проведеното обучение на студентите и осигуряване на условия за продължаващи съвместни дейности между УНСС/факултети и партньорите.

Описание на дейността:

Резултатите от актуализацията на учебните програми и проведеното съвместно с партньорите обучение по тях са основа за продължаващи усилия за доближаване на учебното съдържание до потребностите на практиката. Необходимо е тези резултати да бъдат анализирани и оценени от всички участници в обучението, за да се набележат мерки за постигане на устойчивост.

Основните компоненти на дейността са:

  • Събиране, обработване и обобщаване на информация (документална и от оценки на участниците) относно осъществената актуализация на учебните програми по факултети и специалности и внедрените в процеса на обучение нови и актуализирани методически единици, използвани методи на обучение;
  • Анализ на резултатите от обучението и оценка на капацитета на съвместните екипи от преподаватели и експерти от практиката за продължаващо участие в преподаването на съответните учебни дисциплини с цел повишаване на дела на практическите знания, умения и компетенции на специалистите-икономисти.
  • Набелязване на действия с цел постигане на устойчивост на положително оценените промени в съдържанието на учебните програми, методиката на преподаване и организацията на учебния процес.

Тази дейност се очаква да бъде изпълнена в рамките на 60 астрономически часа. От експерт анализатора се очаква още: участие в кръгла маса на тема „Анализ и оценка на ефектите от актуализирането на учебната документация и методиката на обучение за ОКС „бакалавър“ в професионално направление „Икономика“ в УНСС в съответствие с потребностите на бизнеса“; попълване и комплектоване на необходимата отчетна документация по проекта (отчетни доклади).

Очаквани резултати:

Оценка на резултатите от проведеното обучение по актуализирани програми и очертаване на насоките за бъдещи съвместни действия за постигане на устойчивост.

Индикатор за изпълнение: Доклад „Анализ и оценка на резултатите от проведеното обучение по актуализирани учебни програми на студентите от професионално направление „Икономика“ за съответния факултет/поднаправление на професионално направление „Икономика“.

А. Инструкции към участниците

1. Предмет на изпълнение

1.1. Кандидатите за експерти по Дейност 5 ще анализират резултатите от актуализацията на учебните програми и проведеното обучение по тях със студентите от ОКС „бакалавър“ от професионално направление „Икономика“ в УНСС.

1.2. Конкурсът се обявява за избор на анализатори по следните позиции:

Позиция 1. Един анализатор на резултатите от проведеното обучение за Общоикономическия факултет;

Позиция 2. Един анализатор на резултатите от проведеното обучение за Бизнес факултета;

Позиция 3. Един анализатор на резултатите от проведеното обучение за Финансово-счетоводения факултет;

Позиция 4. Един анализатор на резултатите от проведеното обучение за факултет „Икономика на инфраструктурата“ и за катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“;

Позиция 5. Един анализатор на резултатите от проведеното обучение за факултет „Международна икономика и политика“

Позиция 6. Един анализатор на резултатите от проведеното обучение за факултет „Приложна информатика и статистика“

2. Период на изпълнение

Периодът за изпълнение за експертите, ангажирани по Дейност 5 е 15.09.2014 г. – 25.11.2014 г.

3. Изисквания

3.1. Кандидатът за експерт трябва да притежава квалификация и професионален опит, съответстващи на предмета на дейността, за която кандидатства. Този опит се доказва чрез документи, посочени в Раздел Б.

3.2. Кандидатът трябва да има сключен трудов договор с УНСС към момента на подаване на своята кандидатура. В случай на положително решение  с лицето ще бъде сключено допълнително споразумение към трудовия договор.

3.3. Всеки кандидат трябва да отговаря на следните изисквания:

(1) Общи – висше образование; общ трудов стаж: минимум 8 години.

(2) Специфични – професионален опит от минимум 6 години работа на длъжност, изискваща познаване на спецификата на дейността, описана в т.1, за която лицето кандидатства.

3.4. С подаването на комплекта от изискуеми документи участникът приема напълно и без ограничения условията за участие в конкурса.

3.5. Кандидатурата трябва да съдържа всички изискуеми документи, посочени в поканата. Те трябва да са подготвени съобразно изискваните образци.

3.6. Комплектът от документи трябва да се подаде в срок до 11.07.2014 г. Ако този комплект не е внесен в посочения краен срок или не съдържа цялата изискуема информация и документация, кандидатурата ще бъде отхвърлена.

3.7. Изискуемите документи – на български или чужд език – следва да бъдат представени в оригинал или като копия, заверени от кандидата с думите: „Вярно с оригинала” и личен подпис.

3.8. Всеки участник в конкурса има право да представи кандидатура за експерт само по една от посочените в т.1. позиции, които са предмет на изпълнение.

3.9. Всеки участник в конкурса трябва да поеме ангажимент за полагане на допълнителен труд в обем до 4 часа за всеки работен ден (до 80 часа месечно) за периода на изпълнение на посочените в т.1 дейности. Поемането на такъв ангажимент ще се осъществи чрез подписване на съответната декларация.

4. Оценяване на кандидатурите

4.1. Кандидатурите ще бъдат оценени от комисия, назначена със заповед на ректора на УНСС.

4.2. Всяка кандидатура се оценява от комисията по следните показатели:

(1) изпълнение на общите изисквания;

(2) съответствие на притежаваната квалификация и професионален опит със спецификата на предмета, описан в т.1;

4.3. В срок максимум до 3 работни дни след изтичането на срока за подаване на документите за участие в конкурса комисията съставя класиране на кандидатурите за всяка от посочените в т.1. позиции.

4.5. При липса на достатъчно кандидати, които да отговарят на поставените условия, и по преценка на екипа за управление на проекта конкурсът може да бъде обявен отново.

5. Контрол върху конкурсната процедура

5.1. Отговорният орган в УНСС, който има право и задължение да осъществи предварителен, текущ и последващ контрол за спазването на правилата по провеждане на настоящия конкурс, е първият заместник-ректор на УНСС.

5.2. Контролът се прилага на всеки етап от провеждането на конкурса.

5.3. Обект на контрол са както фактите и обстоятелствата, заявени от кандидатите, така и действията на комисията.

5.4. При установяване на нарушения, отговорният орган е длъжен незабавно да предложи коригиращи действия на ръководния екип на проекта или на Ректорския съвет на УНСС.

6. Клаузи за етично поведение

6.1. Всеки участник в конкурса трябва да декларира, че не е засегнат от никакъв потенциален конфликт на интереси и че няма никаква особена връзка с ръководството на УНСС или членовете на ръководния екип по проекта.

6.2. Ако по време на изпълнението на поетите ангажименти по допълнителното споразумение възникне такава ситуация, съответният експерт анализатор трябва незабавно да уведоми ръководството на проекта.

6.3. Избраните чрез конкурса експерт анализатори:

(1) трябва по всяко време да действат честно, безпристрастно и в съответствие с Етичния кодекс на УНСС;

(2) трябва да се въздържат от публични изявления относно въпроси, свързани с изпълнението и предмета на дейността;

(3) за осъществяваната по проекта дейност не могат да приемат никакво друго плащане освен това, което е предвидено в допълнителното споразумение;

(4) не трябва да получават каквито и да било други ползи в резултат на ангажирането им по проекта, които излизат извън рамката на добронамереното изпълнение на задълженията им към проекта и УНСС като цяло;

(5) са задължени да пазят професионална тайна както през периода на изпълнение на техните задължения, така и след нейното завършване.

Б. ИЗИСКУЕМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ

1. Заявление за кандидатстване (по образец)

2. Декларация за ангажиране по проекта (по образец)

3. Автобиография (по образец)

4. Копие от диплома за висше образование

5. Допълнителни документи за релевантна квалификация (ако има такива)

Допълнителни документи могат да бъдат само такива, които да показват:

придобиване на квалификация или специализирано обучение, и/или натрупване на специфичен/професионален опит, свързани със спецификата на предмета на дейностите.

Образците на документите в електронен формат са публикувани заедно с поканата. Те могат да бъдат получени и след запитване до Центъра за изследователски и образователни проекти /ЦИОП/ към УНСС по електронна поща на имейл адрес: [email protected] /тел.номер (02) 8195-690/.

Документите се депозират лично от кандидата в офис 1007 – УНСС.