Симулация: „Разширяване на ЕС към Западните Балкани”

сряда, 31 октомври 2012 8:39 /
Начало:
събота, 10 ноември 2012
Край:
Място:
Подробности:

Студентска асоциацияция за изследване на международните отношения (САИМО) организира еднодневен уъркшоп на тема: „Разширяване на ЕС към Западните Балкани”. Събитието ще се състои на 10 ноември в сградата на Omega College (ул. „Цветна градина“ №1) с подкрепата на немската фондация „Конрад Аденауер” (Konrad Adenauer Stiftung). То ще бъде част от проекта „Качи се на борда! Мобилизиране на млади лидери за подкрепа на процеса на разширяване на ЕС към Западните Балкани” (“Get on board! Mobilizing young leaders to support the EU enlargement process towards the Western Balkans”).

Уъркшопът предвижда участието на 30 души, които ще бъдат включени в симулационна игра. В нея ще бъдат "проиграни" две различни стъпки от процеса на разширяване: а) процесът за получаване на статут на страна-кандидатка, б) процесът за придобиване на пълноправно членство.

Събитието цели обогатяване познанията на участниците за процеса на разширяване на ЕС, като станат част от него, влизайки в определена роля (например като член на Европейската комисия, на Европейския парламент, на Съвета на ЕС, като представител на страните кандидат-членки и др.). Също така цели запознаване с институциите на ЕС и тяхната роля в процеса на разширяване. Симулацията има за задача да помогне на учаснтиците да изградят собствено мнение относно разширяването на ЕС към страните от Западните Балкани.

Апликационната форма за участие можете да изтеглите и от тук: www.saimo-bg.org

За участие в дискусията, моля, попълнете апликационната форма до 4 ноември 2012 г. и я изпратете на:[email protected]