Университетски център за мобилност на студенти и преподаватели

Обновено: сряда, 30 януари 2019 14:09

Ванеса Червенкова, Бакалавър, Университет Коимбра, Португалия

               Доста време ми отне да събера смелост и да се запиша на Еразъм, но истината е, че това е най-доброто решение, което някога съм вземала.

                Какво всъщност ти дава програмата Еразъм? Истината е, че ти дава възможността да се запознаеш с хора от цял свят, да създадеш приятелства с тях, да опознаеш тяхната култура и начин на живот и също така да я сравниш с нашия бит.

                Аз заминах първия семестър на четвърти курс в Коимбра, Португалия. Градът не е голям, но е известен предимно като Студентският град в Португалия. Времето беше много слънчево и топло, имах възможността да се радвам на океана за доста дълъг период от време. Местните са много мили и добри хора, изключително отзивчиви и добронамерени, винаги готови да ти помогнат.

                По време на семестъра в университета на Коимбра имахме да правим много проекти и практически задачи, като бяхме разделени по групи. За мен беше много интересно да работя по тях с португалци. Учехме много интересни предмети. Преподавателите обясняваха доста добре материала.

                Пътувах изключително много в Португалия. Посетих Порто, Лисабон, Томар, Евора, Синтра, Сетубал, Пениш (това е сърф градче и разбира се възползвах се от възможността да опитам да карам сърф), Фатима, Фигейра да Фоз и други, разбира се. Като цяло имах шанс да опознавам португалската култура в тези многобройни пътувания.

                Бих посъветвала всеки един студент, който се чуди дали да отиде на Еразъм, да отиде, защото изживяването е невероятно, а приятелствата и спомените остават завинаги!

IMG_5245.JPGIMG_5853 (1).JPG  IMG_6038.JPG

New layer...