Синдикална секция към КТ "Подкрепа" при УНСС

Конфедерация на труда "Подкрепа" проведе национален протестен митинг- шествие в София под надслов "Болните работници не са престъпници"

неделя, 10 април 2022 10:31

На 27.11.2019г. Конфедерация на труда "Подкрепа" проведе национален протестен митинг-шествие в София под надслов "Болните работници не са престъпници". Злоупотребите с болнични са в резултат на сбъркания здравен модел и на порочни практики на работодателите. Около това становище се обединиха  протестиращите на националният протестен митинг - шествие на КТ "Подкрепа".

            Основните искания на протестиращите са работодателите да поемат поне първите 5 дни от болничните; да изплащат 100% от трудовото възнаграждение през този период (понастоящем е едва 70 на сто, като от тях се удържат осигуровки и данъци); отпадане на данъка върху минималната работна заплата; спешна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 стотинки; ограничаване на извънредния труд и прилагане на сумираното изчисляване на работното време само в непрекъсваеми производства. 

            Работниците и служителите, членове на КТ "Подкрепа", няма да допуснат да продължи отнемането на социалните ни права, посочват от синдиката.

Галерия снимки от Конфедерация на труда "Подкрепа" проведе национален протестен митинг- шествие в  ...