Обновено: сряда, 05 януари 2022 11:33

Проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност: Предимства на обучението в УНСС са съвременните учебни програми и методи на преподаване

Нашият университет има вековна традиция и опит в обучението на магистри. За да отговорим на предизвикателствата на времето ние непрекъснато модернизираме учебните програми и разкриваме съвременни, иновативни специалности съобразени с променящата се бизнес среда.

Динамиката на тази среда и нарастващите нужди на бизнеса от специалисти, притежаващи разнообразен профил на знанията, уменията и компетентностите, породи необходимостта от развитието на хибридни специалности за придобиване на по-широка професионална квалификация. Голяма част от магистърските специалности интегрират различни области на знанието и обучението по тях се извършва от две или три катедри. Такава например е магистърската специалност „Дигитални маркетингови стратегии“, по която студентите ще бъдат обучавани от преподаватели от катедрите „Маркетинг и стратегическо планиране“ и „Информационни технологии и комуникации“.

Едно от най-важните предимства на обучението в УНСС е, че е практически ориентирано и насочено към придобиване на умения и компетентности за бързо вземане на адекватни и креативни решения в различни ситуации, отговорно администриране на процеси, работа в екип, открояване на проблеми и техните решения. Учебните програми са съобразени с изискванията на бизнеса и са създадени с активното участие на хора от практиката. Връзките с потенциалните работодатели са водещ приоритет за всички специалности в УНСС. С цел непрекъснато приближаване на учебния процес до практиката привличаме за лектори най-изявените специалисти, които са на ключови позиции в бизнеса и държавното управление.

Предимства на обучението в УНСС са и съвременните учебни планове, програми и методи на преподаване, които съответстват на световните образователни стандарти, както и модерната учебна база, богатите библиотечни фондове и електронните бази данни от цял свят.

Улеснени и дигитализирани са и почти всички административни процедури във връзка с обучението на студентите през системата „Уеб студент“- получаване на различни справки за студентското положение, плащане на семестриални такси и записване за следващ семестър, подаване на заявки за избор на дисциплини и други общо 21 онлайн услуги.