Меморандум за сътрудничество с община Гоце Делчев

сряда, 20 март 2024 17:30

Разглеждате снимки от Меморандум за сътрудничество с община Гоце Делчев

Вижте пълен текст на Меморандум за сътрудничество с община Гоце Делчев

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписаха меморандум за сътрудничество. Общината е дългогодишен партньор на УНСС, като оттук тръгва и инициативата за провеждането на изнесените предварителни изпити във формат на държавен зрелостен изпит (ДЗП). Община Гоце Делчев е и първата община, където се организират подобен тип изпити.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписаха меморандум за сътрудничество. Общината е дългогодишен партньор на УНСС, като оттук тръгва и инициативата за провеждането на изнесените предварителни изпити във формат на държавен зрелостен изпит (ДЗП). Община Гоце Делчев е и първата община, където се организират подобен тип изпити.

УНСС бе представен от проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност<a href="http://blogs.unwe.bg/maleksandrova-boshnakova"></a>, д-р Екатерина Деливерска, директор дирекция &bdquo;Учебна дейност&ldquo;, доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра &bdquo;Чужди езици и приложна лингвистика&ldquo;, директора на &bdquo;Кабинет на ректора&ldquo; Гергана Кирилова и Десислава Паунска, ръководител отдел &bdquo;Връзки с обществеността и маркетинг&ldquo;.

УНСС бе представен от проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, д-р Екатерина Деливерска, директор дирекция „Учебна дейност“, доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“, директора на „Кабинет на ректора“ Гергана Кирилова и Десислава Паунска, ръководител отдел „Връзки с обществеността и маркетинг“.

Проф. Димитров припомни, че провеждането на изнесения изпит по формата на матурата е само малка част от дейностите, които Университетът осъществява. &bdquo;Ние като университет работим много активно с езиковите гимназии, с&nbsp; икономическите гимназии, със стопанските гимназии, с всички гимназии в страната. Имаме създадени две асоциации, в които Университетът има водеща роля. Заедно с тях провеждаме годишно по 7 - 8 състезания, с цел да се насърчават младите хора и да им се покаже, че има смисъл да се учи, че висококвалифицираните и образовани хора могат да се развиват успешно по-нататък в живота. Общините искат техните деца след като завършат да се върнат при тях и да работят по места. Наистина има много възможности и ако местната власт и местният бизнес се обединят и подпомогнат процеса на обучение с предоставяне на информация за свободни работни места, с предоставянето на стипендии, стажове през лятото, те биха могли да разчитат завършващите университета да се върнат в родни места, за да прилагат своите знания и умения&ldquo;, отбеляза проф. Димитров.

Проф. Димитров припомни, че провеждането на изнесения изпит по формата на матурата е само малка част от дейностите, които Университетът осъществява. „Ние като университет работим много активно с езиковите гимназии, с  икономическите гимназии, със стопанските гимназии, с всички гимназии в страната. Имаме създадени две асоциации, в които Университетът има водеща роля. Заедно с тях провеждаме годишно по 7 - 8 състезания, с цел да се насърчават младите хора и да им се покаже, че има смисъл да се учи, че висококвалифицираните и образовани хора могат да се развиват успешно по-нататък в живота. Общините искат техните деца след като завършат да се върнат при тях и да работят по места. Наистина има много възможности и ако местната власт и местният бизнес се обединят и подпомогнат процеса на обучение с предоставяне на информация за свободни работни места, с предоставянето на стипендии, стажове през лятото, те биха могли да разчитат завършващите университета да се върнат в родни места, за да прилагат своите знания и умения“, отбеляза проф. Димитров.

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество с община Гоце Делчев ...