Преподавател от УНСС участва в годишната среща на гражданската платформа „Абант“ в Турция

сряда, 13 февруари 2013 13:55

Преподавателят от катедра „Международни отношения“ гл. ас. д-р Пламен Ралчев взе участие в 28-та среща на гражданската платформа „Абант“ в Турция.

Платформата „Абант“ е инициатива на турската Фондация на журналистите и писателите и представлява свободен форум за дискусии, който събира над 120 интелектуалци, университетски преподаватели и журналисти за обсъждане на актуални политически и социални проблеми на Турция. Срещата се проведе под заглавие „Различни гледни точки за Турция“. Сред обсъжданите теми бяха: Идентичности и ново гражданство; Регионалната роля и външната политика на Турция; Състояние на процеса на преговори за присъединяване към ЕС;  Проблеми и трудности пред новата турска конституция; Инклузивната демокрация. Работата на форума завърши с приемането на декларация, съдържаща оценки и препоръки за развитие на турското общество и държава.

Гл.ас. д-р Пламен Ралчев изследва актуалните обществено-политически процеси и външната политика на Турция. Той е автор на няколко статии по тези въпроси, публикувани в български и турски издания. Изказването на д-р Ралчев на конференцията беше цитирано в турския вестник „Заман“.

По време на срещата

Галерия снимки от Преподавател от УНСС участва в годишната среща на гражданската платформа „Абант“ ...