Второ издание на Деня на социалната отговорност

вторник, 04 декември 2012 10:31

Катедра „Управление“ и студентите-четвъртокурсници от специалност „Бизнес администрация“ организираха за втора поредна година Ден на социалната отговорност. Те представиха резултатите от кампаниите, свързани с вредата от тютюнопушенето,  отговорността на шофьорите и пешеходците на пътя, последствията от замърсяването на околната среда, новата визия за двора на университета, както и възможността за бързо и лесно намиране на учебните зали в УНСС.

Денят на социалната отговорност се проведе в голямата конферентна зала

С видео клипове и много снимков материал студентите от четирите групи презентираха направеното в пет кампании. Второ засадено дърво в двора на университета продължава традицията, която цели в годините да направи „гора на социалната отговорност". Боядисани са 57 „ощастливени пейки“, готова е картата на университета, с която търсенето на учебните зали става бързо и лесно. Кампанията „Спаси сърце“ даде своя принос в "учебната дисциплина" толерантност за шофьори и пешеходци, „Зелена стъпка напред“ извървя крачка към екологията. Проектът „Борба с тютюнопушенето“ напомняше в продължение на дни за социалната цена на вредния навик.

Демонстрация на вредата от тютюнопушенето с "черния бял дроб"

Двадесет и първи век е векът на социалните организации, а студентите от УНСС са социално отговорни и се ангажират с  проблемите на обществото, изтъкнаха и преподавателите, помогнали за осъществяването на Деня на социалната отговорност - доц. д-р Надя Димитрова Миронова, научен секретар на катедра „Управление“, и ас. Даниела Цветкова.

По време на "зелената" кампания във фоайето на университета
За всяка отказана цигара студентите поощряваха с подарък

Галерия снимки от Второ издание на Деня на социалната отговорност ...