Президентът Румен Радев удостои проф. д-р Лалко Дулевски с орден „За гражданска заслуга“ първа степен

понеделник, 10 юни 2024 16:42

Държавният глава Румен Радев удостои проф. д-р Лалко Дулевски с орден „За гражданска заслуга“ първа степен за заслугите му за укрепване на Икономическия и социален съвет като демократична институция. 

Президентът връчи държавни отличия на още четирима българи за принос към икономическото развитие на България. На церемония в Гербовата зала в президентството с орден „Стара планина“ първа степен бяха удостоени проф. Цоло Вутов, Красимир Дачев и проф. Николай Вълканов. Доц. д-р инж. Никола Добрев получи Почетния знак на президента.

На церемонията по награждаването на проф. д-р Лалко Дулевски присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, съпругата и синът на проф. Дулевски - Силвия Дулевска и гл. ас. д-р Стойчо Дулевски от катедра Публичноправни науки". Сред гостите бяха Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, Добри Митрев, председател на УС на БСК, Васил Велев, председател на УС на АИКБ, Цветан Симеонов, председател на  УС на БТПП и др.

Церемонията бе открита с химна на Република България в Гербовата зала и приключи с обща снимка с президента.

Проф. д-р Лалко Дулевски е един от най-уважаваните преподаватели на Университета за национално и световно стопанство. Дългогодишен председател на Общото събрание (2015 - 2023 г.) на нашия университет и по настоящем негов омбудсман. Повече подробности за академичната му биография в рубриката Жива памет


С орден „За гражданска заслуга“ се награждават български граждани, които имат големи заслуги за развитието и укрепването на гражданското общество, за укрепване на демократичните институции и защита на човешките права и свободи, за принос и заслуги за отбраната, сигурността и обществения ред в Република България. Орденът има две степени –  първа и втора, с бяла лента с българския национален трибагреник.


   

Галерия снимки от Президентът Румен Радев удостои проф. д-р Лалко Дулевски с орден „За гражданска  ...