Подписано бе споразумение между УНСС и най-големия институт на БАН

петък, 29 юни 2012 14:40

„Силата е в сътрудничеството. Разумните институции винаги търсят партньори“, каза проф. Воденичаров и благодари на доц. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедрата „Национална и регионална сигурност“ за близките връзки между ръководения от него институт и УНСС. Доц. Димитров бе определен за координатор по споразумението от страна на УНСС.

На срещата присъстваха и двама зам.-ректори на УНСС - проф. д-р Валентин Гоев и проф. д.ик.н. Валентин Кисимов (вляво от проф. Статев).

Нашият университет и най-големият институт на БАН ще си сътрудничат в съвместното обучение и ръководството на докторанти и дипломанти (бакалаври и магистри), студентските стажове и практики, обмяната на опит, организирането, подготовката и издаването на учебна, научна и методическа литература, на съвместни становища, експертни оценки и специализирани обсъждания по проектозакони и подзаконови актове в областта на защита на населението и народното стопанство в критични ситуации (технологии и средства за сигурност и защита на критична инфраструктура при кризи), създаване на съвместни изследователски колективи за участие в научни проекти и пр.

Страница:

Галерия снимки от Подписано бе споразумение между УНСС и най-големия институт на БАН ...