Четвърт век сътрудничество между УНСС и Агенция „Митници“

вторник, 20 февруари 2018 11:35

С тържествена церемония беше отбелязан четвърт век от началото на сътрудничеството между УНСС и Агенция „Митници“ с връчване на дипломи за следдипломна квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика“ на 20 служители от Агенцията.

Сътрудничеството между нашите институции датира от 1992 г., когато Институтът за следдипломна квалификация (ИСК) организира първия курс за служители на митниците. Първият договор за сътрудничество между УНСС и Агенция „Митници“ е подписан през 1993 г., а през 2014 г. сключихме рамково споразумение за сътрудничество. Мисля, че това е добър пример за съчетаване на експертния потенциал на академичния състав на УНСС и на Агенция „Митници“, каза ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев

През изминалите 25 години повече от 1000 митнически служители са преминали различни курсове и квалификации в УНСС. В момента в Агенция „Митници" работят 397 от завършилите следдипломна квалификация в ИСК по специалността „Международни икономически отношения и митническа политика", подчерта Георги Костов, директор на Агенция „Митници“.

Проф. Стати Статев награди Георги Костов с възпоменателен медал „Проф.  Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС“ за принос в развитието на дългогодишното ползотворно сътрудничество и съвместна дейност между УНСС и Агенция „Митници“ (на снимката долу).

Впечатлен съм от дългогодишното и ползотворно сътрудничество между най-старата държавна администрация в лицето на Агенция „Митници“ и най-стария икономически университет в Югоизточна Европа. Сега 1/6 или 528 от служителите в Агенцията са магистри на УНСС, а 1/4 или 53 от възпитаниците на университета са на ръководни постове. Данните от годишната атестация на служителите на Агенцията показват, че 89% от завършилите УНСС получават отлични оценки за своята работа, посочи Георги Костов.

Г-н Георги Костов

Доц. Иван Стойчев, директор на ИСК, връчи почетна грамота на Елена Кирилова, директор на дирекция „Управление на човешките ресурси“ в Агенцията, за нейното активно участие и принос в осъществяването на съвместната специализация „Международни икономически отношения и митническа политика“ (на снимката долу).

Проф. Стати Статев и г-н Георги Костов връчиха дипломите на митническите служители (на снимките долу).

 

Галерия снимки от Четвърт век сътрудничество между УНСС  и Агенция „Митници“  ...