Международна конференция на тема "Преподаване, изследване и практика на предприемачеството в глобална среда - изграждане на мостове"

петък, 03 юни 2016 15:37 /
Начало:
сряда, 08 юни 2016
Край:
петък, 10 юни 2016
Място:
Поморие
Подробности:

Катедра „Предприемачество“ и Институтът за развитие на предприемачеството (ИРП) при УНСС организират съвместно с Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството (БАРМП) и Европейския съвет по дребен бизнес и предприемачество (ECSB) седмата поред международна конференция на тема „Преподаване, изследване и практика на предприемачеството в глобална среда – изграждане на мостове“.

Конференцията ще се проведе от 8 до 10 юни 2016 г. в гр. Поморие (комплекс „Виа Понтика“).

Мисията на конференцията е: да събере на едно място професионалисти в областта, за да споделят и обсъдят идеи, проблеми, решения и добри практики в конкурентното и практически ориентирано предприемаческо образование, обучение и консултиране.       

Водещи докладчици на конференцията са:

  • проф. Дейвид Смолбоун, Център за изследване на малкия бизнес, Кингстънски университет, Лондон, Великобритания, бивш президент на Международния съвет за малък бизнес (ICSB)
  • проф. Марк Каулинг, директор „Изследвания“, Брайтънско бизнес училище, Брайтънски университет, Англия, един от най-цитираните изследователи.
  • проф. Родриго Варела, директор на Център за развитие на предприемачеството, Университет „Исеси“, Кали, Колумбия. (Центърът е сертифициран като най-добрият в Латинска Америка).
  • г-н Паоло Зарамела, старши консултант в „Студио Чентро Венето“, Италия, носители на признанието „Бранд № 1“ на Европейската комисия в трансфера на фамилния бизнес.
  • проф. Хърбърт Чен, главен оперативен директор на Научния парк на Университет „Цинхуа“ (най-големият научен парк в света), член на борда на Регионален център на ЮНЕСКО за развитие на технологичните инкубатори и научни паркове (IRIS), директор на бюро „Китай“, президент на Азиатско-тихоокеанското поделение на Международната асоциация на научните паркове и иновационни области (IASP)
  • проф. Ендрю Бърк, декан, Бизнес училище „Тринити“, Колеж „Тринити“ (Дъблин), Дъблински университет, Ирландия, редактор-основател на списание International Review of Entrepreneurship (IRE)
  • г-жа Мади Шарма, основателка на „Мади Груп“ – група на международни частни и социални предприятия, представител на Великобритания в групата на работодателите към Европейския икономически и социален комитет.

В рамките на конференцията ще се проведат:

  • Кръгла маса с участието на предприемачи от няколко страни – водещ проф. Кен О’Нийл, Университет на Ълстър, Северна Ирландия, експрезидент на Международния съвет по дребен бизнес (ICSB), доктор хонорис кауза на УНСС.
  • Семинар за докторанти: как да подготвим сериозен дисертационен труд?
  • Семинар: как да публикуваме в престижни международни издания?

Водещ и на двата семинара е проф. Дейвид Смолбоун (Кингстънски университет, Великобритания, експрезидент на Международния съвет по дребен бизнес).

  • Семинар по управление и развитие на научни/технологични паркове, инкубатори, иновативни клъстери. Модератор ще бъде проф. Хърбърт Чен – главен оперативен директор на ТУСПарк (Китай), заедно с други двама китайски ръководители на паркове. В семинара ще участват представители на  научни и технологични паркове от различни страни. ТУСПарк (Tsinghua University Science Park / Научен парк на Университет „Цинхуа“, Пекин) е най-големият в света с оборот 5,5 милиарда щ.д., подготвил 50 китайски милиардери. Негов възпитаник е и сегашният президент на Китай Си Дзинпин.

Активно участие в конференцията ще вземат учени, консултанти и предприемачи от Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Ирландия, Китай, Колумбия, Латвия, Пакистан, Полша, Пуерто Рико, САЩ, Франция, Швеция, Южна Африка и други страни.

За повече информация: http://conference.bamde.org