Бъди следващият носител на отличието „Джон Атанасов“

четвъртък, 11 юни 2015 13:39 /
Начало:
Край:
четвъртък, 20 август 2015
Място:
Подробности:

На 20 май стартира конкурсът за отличията на Президента на Р България „Джон Атанасов“ в сферата на компютърните технологии.

Наградата „Джон Атанасов“ се връчва от 2003 г. на изявили се млади български изследователи в областта на компютърните науки в световен мащаб. Сред лауреатите на наградата са настоящи ръководители на развойни звена на водещи изследователски институти и глобални частни компании в сферата на компютърната лингвистика, роботиката, криптологията.

Ако оценяваш своите научни постижения като значими и си български гражданин до 35 г., можеш да си следващият носител на наградата „Джон Атанасов“.

Ако си разработил проект с висока обществена значимост – сам или в екип, като собствена компания или в рамките на съществуваща частна, неправителствена или публична организация – очакваме твоята кандидатура за грамотите „Джон Атанасов“.

Най-добрите ученици и техните преподаватели в националните и международните състезания по информатика и информационни технологии също ще бъдат отличени с грамоти „Джон Атанасов“.

За първи път тази година ще бъдат връчени и грамоти „Първи стъпки в компютърните науки“, насочени към ученици и студенти във възрастовата група 12-22 г., постигнали високи резултати с авторските си проекти в национални и международни научни конкурси.

Допълнителна информация за всяка категория можете да намерите на: http://president.bg/cat41/Pravila/, както и на e-mail: [email protected]