Стартира стипендиантската програма Huawei Scholarship Program

четвъртък, 26 октомври 2023 12:46 /
Начало:
Край:
понеделник, 13 ноември 2023
Място:
Подробности:

За трета поредна година на 2 октомври 2023 г. Huawei стартира тазгодишната стипендиантска програма – Huawei Scholarship Program. Целта е, заедно с глобалната програма Seeds for the Future, да подготви студентите за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка, но и да обогати лидерските им умения. Програмите са едни от основните социално отговорни кампании на Huawei. С тях компанията откроява най-добрите и мотивирани студенти в областта на информационните и комуникационни технологии и им предоставя нови възможности за развитие.

След успеха на стипендиантската програма през 2021 г. и 2022 г., в която общо 130 студенти от цяла България получиха стипендия в размер на 2 хиляди евро и преминаха през онлайн обучения, водени от експертите на Huawei, тази година компанията ще награди нови 50 кандидати. Най-добрите участници в стипендиантската програма Huawei Scholarship Program ще имат възможността да се включат и в глобалната програма Seeds For the Future, чието онлайн обучение ще се проведе в средата на ноември (от 13 до 21 ноември),  a най-изявените ще имат възможност да присъстват на официалната церемония по награждаването за цяла Европа.

Изискванията към желаещите да се включат в стипендиантската програма са следните: да бъдат действащи студенти, да проявяват силен интерес към информационните и комуникационни технологии, и да са готови да придобият нови знания и умения. За да се включат в програмата, кандидатите е необходимо да изпратят CV, мотивационно писмо и кратко видео с продължителност до 3 минути на [email protected] или на [email protected].

Кандидатите трябва да заснемат разсъжденията си по една от трите теми и да покажат своята креативност и знания:

  • Какви са следващите иновативни технологии, които ще направят живота ви по-лесен.
  • Как дигиталната трансформация се отрази на вашия начин на живот.
  • Как технологията се отразява на зелената енергия и как новата зелена енергия може да направи животът по-добър.

 Срокът за кандидатстване и изпращане на всички необходими материали е до 13 ноември 2023 г.