Гл. ас. д-р Иван Винаров ще представи своята монография „Българската изборна система от Освобождението до днес. История, тенденции, модели за усъвършенстване“, част от Университетската седмица на книгата

понеделник, 23 октомври 2023 10:56 /
Начало:
петък, 10 ноември 2023 11:00
Край:
Място:
зала „Тържествена“
Подробности:

На 10 ноември от 11.00 часа в зала „Тържествена“ гл. ас. д-р Иван Винаров ще представи монографичния си труд „Българската изборна система от Освобождението до днес. История, тенденции, модели за усъвършенстване“. Събитието е част от Университетската седмица на книгата.


Д-р Иван Винаров придобива бакалавърска, а след това и магистърска степен по политология в УНСС и  продължава своя научен път като главен асистент в катедра „Политология“. Защитава докторска дисертация на тема „Пропорционалната изборна система в България (1912 –2014)“. Специализира в областта на теорията на демокрацията и демократичното развитие, както и конституционно право. Има множество публикации на български език, разглеждащи теми, като изборите и изборните системи; новите технологии и политиката; държавността и конституционализма през XIX и ХХ век; политическите системи и европейската интеграция на балканските държави и др.

Член е на Българската асоциация по политически науки (БАПН) и на Македонския научен институт в София (МНИ).