Безплатни курсове по практическа разработка на софтуер

понеделник, 01 октомври 2012 13:28 /
Начало:
Край:
неделя, 14 октомври 2012
Място:
Подробности:

Академията на Телерик има удоволствието да покани всички студенти с интерес към софтуерното инженерство да се включат в безплатните курсове по практическа разработка на софтуер. Курсовете започват 22 октомври. Обучението е предназначено за студенти от специалности в сферата на компютърните и информационните технологии - с малко или никакъв опит в програмирането, както и за напреднали.

Програмата Telerik Software Academy традиционно дава възможност на хора с малко или без опит в разработката на софтуер да усвоят до съвършенство основите на програмирането, да развият алгоритмично мислене и практически умения, с помощта на които да се специализират и да започнат работа. Курсистите могат да избират от над 10 професионални направления, част от които са „специалностите“: софтуерен инженер, QA инженер, уеб front-end разработчик, разработчик на мобилни или уеб приложения и др.

Лекциите се провеждат в учебните зали на Академията в София - бул. „Ал. Малинов“ №31, Сватбен мол „Булевард“, етаж 2-ри.

Документи за кандидатстване (CV и мотивационно писмо на английски език) можете да изпращате до 14 октомври.

За повече информация за програмата и процеса по кандидатстване .  http://academy.telerik.com/academy/about.

Безплатен онлайн курс „C# програмиране“

На 22 октомври ще стартира онлайн курс “C# програмиране – част I”, първия от серия безплатни курсове по разработка на софтуер за начинаещи и напреднали. В рамките на обучението основно внимание ще се обърне на фундаменталните познания по програмиране, развиване на алгоритмичното мислене и овладяване на езика C#. След завършване на курса ще имате възможност да продължите обучението си в следващите курсове и да се борите за сертификат.

Онлайн обучението изисква предварителна регистрация, следене на видео уроците от курса, предаване на домашни и преминаване на финален изпит. Курсът може да бъде записан и присъствено като част от програмата Telerik Software Academy.

Допълнителна информация, както и възможност за регистрация ще намерите на сайта: http://academy.telerik.com/student-courses/programming/about.

Безплатен онлайн курс „HTML - основи“

На 22 октомври ще започне и въведителният курс по уеб дизайн и UI технологии - “HTML - основи”. В рамките на курса се изучават начални понятия за уеб, като уеб сървъри, системата клиент-сървър, инструменти за разработка, както и езика HTML. Успешно преминалите обучението ще могат да продължат в следващите курсове по CSS стилизиране, рязане на сайтове, CMS системи, JavaScript, UI технологии и др,

Онлайн обучението изисква предварителна регистрация, следене на видео уроците от курса, предаване на домашни и преминаване на финален изпит. Курсът може да бъде записан и присъствено като част от програмата Telerik Software Academy.

За повече информация посетете сайта на обучението по Уеб дизайн: http://academy.telerik.com/student-courses/web-design-and-ui/about