Дни на отворените врати на катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“

сряда, 19 април 2023 14:49 /
Начало:
четвъртък, 20 април 2023 10:00
Край:
петък, 21 април 2023 16:00
Място:
Подробности:

 

В периода 20-21 април 2023 г. ще се проведат дни на отворените врати на катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“. Катедрата е създадена с решение на Академичния съвет на УНСС от 7 и 20 март 1991 г. под ръководството на проф. д-р Борислав Борисов. Днес академичният състав на катедрата е от 13 души, а в годините на своята над 30 годишна история в работата й са участвали над 60 представители на академичните среди. В катедрата са дипломирани над 2 200 студенти и 15 докторанти в актуални направления на управлението на интелектуалната собственост като значим бизнес ресурс в съвременността.

Гостите в дните на отворените врати ще могат да се запознаят с академични издания на катедрата и да се информират за предлаганите бакалавърски  специалности „Интелектуална собственост и бизнес“ и „Творчески индустрии и бизнес“, както и за магистърските програми „Интелектуална собственост и творчески индустрии“ и „Интелектуална собственост и технологични стартъпи“, последната е в екип с катедра „Предприемачество“. На място ще бъдат предоставени информационни материали и професионална литература.

На заинтересованите лица ще бъде представена информация за възможностите за преддипломен стаж в партньорските на катедрата организации и институции; възможностите за продължаващо обучение в докторските програми; професионалната реализация след завършване; включване в създадения Алумни клуб на дипломантите на катедрата.

Очакваме Ви!