Публична дискусия на тема „Войната в Украйна една година по-късно“

сряда, 15 февруари 2023 10:43 /
Начало:
петък, 24 февруари 2023 17:00
Край:
Място:
зала „Научни съвети"
Подробности:
Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) има удоволствието да Ви покани на публична дискусия на тема „Войната в Украйна една година по-късно“ на 24 февруари 2023 г. от 17.00 ч. в зала „Научни съвети" с гост-лектори посланик Любомир Кючуков, директор на Институт за икономика и международни отношения (ИИМО), и г-жа Весела Чернева, заместник-директор на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП).Основната цел на публичната дискусия е да отбележи една година от началото на военния конфликт в Украйна, като предоставим на студентите и всеки заинтересован възможност за диалог по темата. Ще бъдат засегнати следните теми:
  • Поглед назад - как конфликтът повлия на процесите на международната сцена и геополитическата обстановка в Европа?
  • Прогнози и перспективи за развитие на конфликта - какво можем да очакваме занапред?
Можете да заявите своето присъствие, попълвайки регистрационната форма до 23 февруари включително
Очакваме ви!

Посланик Любомир Кючуков е дипломат от кариерата, заместник-министър на външните работи (2005-2009 г.) и посланик в Лондон (2009-2012 г.). От 2012 г. е директор на Института за икономика и международни отношения.
Весела Чернева е заместник-директор на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) и ръководител на софийския офис. Сферата на фокус е външната политика на ЕС, Западните Балкани и Черно море.