Стипендиантска програма на транспортно-спедиторска и логистична компания ДИСКОРДИА AД за студенти от специалности „Икономика на транспорта и енергетиката“ и „Бизнес логистика“

петък, 21 октомври 2022 17:51 /
Начало:
Край:
понеделник, 21 ноември 2022
Място:
Подробности:

ДИСКОРДИА АД обявява целеви едногодишни стипендии за студенти от бакалавърските програми „Икономика на транспорта и енергетиката” и „Бизнес логистика“ (завършили успешно минимум първата година от своето обучение).

Стипендиите са годишни, в размер на 2000 лв. и се отпускат на два етапа:

- първи - след извършване на класирането и одобрение на кандидатите;

- втори - след успешно полагане на изпити и записване на следващия семестър на съответната академична година, за която е отпусната стипендията.

Критерии за кандидатстване:

Могат да кандидатстват всички студенти от съответните специалности, които са завършили успешно минимум първата година от своето обучение в УНСС и са постигнали среден успех от предходната академична година не по-нисък от 4.00.

Необходими документи:

Срокът за кандидатстване е в рамките на 1 календарен месец след обявяването на конкурса за стипендии.

Подборът ще се проведе в централата на Дискордиа АД на 24.11, след приключване на процедурата за кандидатстване и ще включва разработване на есе по тема, която компанията ще обяви и събеседване с комисия, включваща по един представител на Дискордиа АД и на УНСС.

Класирането се извършва от Комисия в горепосочения състав. 

Избраните стипендианти няма да имат задължения към Дискордиа АД,  но ще имат право да участват във всички формати, които компанията организира за студенти на УНСС, в т.ч.и в стажантска програма.

През следващите години компанията предвижда отпускането на продължаващи стипендии - за студенти от 2, 3 и 4 курс на специалност „ИТЕ” и „БЛ“ в УНСС при прилагане на критериите за успех и събеседване. Процедурата за кандидатстване е в рамките на 1 календарен месец след обявяването на конкурса за стипендии.

Заявленията и придружаващите документи за кандидатстване се изпращат към към административните секретари на съответните катедри, както следва:

  • Величка Спасова – e-mail: [email protected] – за кандидатите от специалност „Икономика на транспорта и енергетиката“
  • Емилия Габровска – e-mail: [email protected] – за кандидатите от специалност „Бизнес логистика“.