Публична лекция на акад. проф. диз. Сашо Драганов на тема „Дизайнът - стратегия за развитие на конкурентна икономика"

сряда, 12 октомври 2022 19:09 /
Начало:
петък, 14 октомври 2022 14:00
Край:
Място:
УНСС, Институт по интелектуална собственост и технологичен трансфер
Подробности:

       

На 14 октомври от 14.00 ч. в Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) на УНСС ще се проведе публична лекция на тема „Дизайнът – стратегия за развитие на конкурентна икономика“ с лектор: акад. проф. диз. Сашо Драганов.


Проф. Драганов е завършил магистратура по Индустриален Дизайн от Висше училище по Индустриален дизайн, „Burg Giebichenstein“, Halle Saale, Германия, специалност „Дизайн на продукти и оръдия на труда“. Хабилитиран професор в Технически университет – София, академик в „Българската академия за наука и изкуства“ и академик в „Международната академия на обединените българи“.

Работил е като научен сътрудник в „Централен институт за играчки“ в гр. Зонеберг и преподавател в специалността към Висшето училище по Индустриален дизайн, „Burg Giebichenstein“, Halle Saale, Германия; дизайнер в студиото за микроелектроника в „Централен институт за промишлена естетика“ – София; главен дизайнер в „Център за внедряване в промишлеността“ към „Българска индустриална стопанска асоциация - БИСА“ – София; главен дизайнер в обединение „Микропроцесорни системи“ – Правец и като дизайнер на свободна практика.

Член е на „Съюза на немските художници“, секция „Дизайн“. Носител е на златен и сребърен медал за заслуги на ТУ – София.