12 издание на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“

петък, 15 април 2022 11:40 /
Начало:
Край:
вторник, 31 май 2022
Място:
Подробности:

                  

12-ото издание на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ на L’Oréal и ЮНЕСКО в България приема кандидатурите за участие на жените учени, заинтересовани от програмата.

Крайният срок за подаването на кандидатури е 30-ти април.

Програмата продължава да стимулира талантливи български жени учени в сферата на природните науки, предизвиквайки ги да докажат своя научен потенциал чрез разработване и кандидатстване с авторски проект. На финала на конкурса три дами ще бъдат отличени със стипендии от по 5000 евро.

Повече информация за програмата и критериите за кандидатстване можете да намерите на официалната страница на конкурса.  


Програмата За жените в науката" съществува от 1998 г., когато L'Oréal и ЮНЕСКО учредяват наградите За жените в науката", които всяка година отличават пет водещи в света жени изследователки. Следвайки своята цел да стимулират и насърчават жените в тяхната научна кариера, партньорството За жените в науката" създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които представляват бъдещето на науката.

Стипендиите се присъждат на забележителни млади жени учени в целия свят, като им осигуряват достъп до международна научна общност, насърчават ги и им дават възможност да продължат изследванията в своята научна сфера, като ги подкрепят в момент, който може да е решаващ за тяхната научна кариера.