Академия за иновации 2021: Bulgaria Innovation Hackathon

четвъртък, 25 март 2021 17:34 /
Начало:
Край:
събота, 15 май 2021
Място:
Подробности:

Регистрацията в конкурса за стартиращи бизнес идеи на студенти е отворена до средата на месец май.

Агенцията за иновации Innovation Starter организира за осма поредна година националния конкурс за стартиращи бизнес идеи на студенти Академия за иновации: Bulgaria Innovation Hackathon. Финалът ще се проведе в София, в Литературен клуб “Перото” на НДК на 4 и 5 юни при закрити врата и ще се излъчва онлайн в социалните медии Фейсбук и Ютуб.

Академия за иновации е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори. Проектът развива предприемачески умения на студенти и финансира техните първи бизнес идеи. Реализира се под формата на хакатон - конкурс с елементи на програмиране и прототипиране, в който български студенти създават първите си бизнес проекти.

Наградният фонд се състои във финансиране на идеята на екипа победител, осигурено от Европейската инвестиционна банка и посещение на европейските институции в Брюксел, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България

Ключови партньори на хакатона са Представителството на Европейската комисия в БългарияЕвропейска инвестиционна банкаФондация Америка за БългарияСтолична общинска агенция за приватизации и инвестицииСофийска вода, част от ВеолияАурубис България. Домакин е Литературен клуб "Перото" към НДК.

В проекта до момента са обучени над 4000 участници и повече от 370 екипа, от които са стартирани и преминали към реализация над 15% предприемачески идеи като CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, “Цвете в епруветка” и др. 

За регистрация и допълнителна информация посетете сайта на организаторите ТУК.

За организаторите:

Innovation Starter е първата специализирана агенция за иновации в България, основана през 2014 година. Компанията партнира на бизнеса и публичния сектор за дизайн на дългосрочна култура на иновации.

Сред публичните проекти, по които агенцията работи са две от най-големите събития за иновации в Югоизточна Европа за бизнеса и за студенти.

50% от дейността на компанията е non-for-profit инвестиция в култура на иновации в средата.

За контакти:

[email protected]