Асоциация на икономическите училища в България

Тържествена церемония по връчване на сертификатите на победителите от Националното състезание по икономикс

четвъртък, 18 февруари 2016 18:19

На тържествена церемония под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев в зала "Тържествена" на УНСС бяха наградени победителите в Националното състезание по икономикс. На церемонията присъстваха Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Стела Ралева - зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение и зам.-ръководител на катедра "Икономикс", проф. д-р Огнян Симеонов - Председател на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), доц. д-р Лилия Йотова - декан на Общоикономическия факултет и г-жа Емилия Иванова - член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната търговско-банкова гимназия-София.

Тържествената церемония беше официално открита от проф. д-р Огнян Симеонов - Председател на Асоциацията на икономическите училища в България. Той поздрави учениците за отличното представяне и изрази увереност, че през следващите години те ще продължават да постигат успехи и като студенти на УНСС.

aiub_2e826_DSC00185.JPG

Проф. д-р Огнян Симеонов - Председател на АИУБ, проф. д.ик.н. Стати Статев - Ректор на УНСС, доц. д-р Стела Ралева - зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение и зам.-ръководител на катедра "Икономикс" , доц. д-р Лилия Йотова - декан на Общоикономическия факултет, Емилия Иванова - член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната търговско-банкова гимназия-София.

Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев поздрави победителите в националното състезанието и подчерта, че на всички тях се признава оценка "Отличен 6" за кандидатстудентския изпит в поднаправление "Икономика, общество и човешки ресурси" за учебната 2016/2017 г. и 2017/2018 г., в зависимост от това дали сега са в ХІ или ХІІ клас.

Проф. д.ик.н. Стати Статев представи пред бъдещите студенти университета и основните направления и специалности, в които те ще имат възможност да се обучават. Ректорът увери учениците, че изборът на УНСС е правилният избор. Той отбеляза, че университетът е с водещи качествени и количествени показатели сред висшите училища в България.

aiub_72589_DSC00203.JPG

Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев поздравява отличените ученици

Победителите в националното състезание бяха поздравени и от декана на Общоикономическия факултет доц. д-р Лилия Йотова. Тя представи пред учениците факултета и специалностите, по които се обучават студентите в него.

aiub_ee249_DSC00242.JPG

Доц. д-р Лилия Йотова - декан на Общоикономическия факултет, приветства бъдещите студенти

Учениците бяха поздравени и от г-жа Емилия Иванова, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната търговско-банкова гимназия-София (НТБГ). Тя сподели с гордост, че пет шести от победителите в състезанието са ученици в НТБГ. Г-жа Иванова благодари на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и Председателя на АИУБ проф. д-р Огнян Симеонов за възможността гимназията да получи статут на асоциирано училище към УНСС.

aiub_ebadb_DSC00256.JPG

Г-жа Емилия Иванова поздравява победителите в националното състезание

aiub_26421_DSC00211.JPG

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев връчва сертификата на отличничката Радостина Спасова

aiub_91200_DSC00227.JPG

Зам.-ректорът доц. д-р Стела Ралева връчва сертификат на победителка в Националното състезание по икономикс

aiub_836cd_DSC00250.JPG

Деканът на Общоикономическия факултет доц. д-р Лилия Йотова връчва сертификат на победител в Националното състезание по икономикс

aiub_cc5e7_DSC00266.JPG

Г-жа Емилия Иванова връчва сертификат на победителка в Националното състезание по икономикс

aiub_abfa8_DSC00277.JPG

Нашите бъдещи студенти пред паметника на основателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев

Галерия снимки от Тържествена церемония по връчване на сертификатите на победителите от Национално ...