УНСС ще е домакин на общото събрание на ЕСН България

вторник, 26 януари 2016 10:53 /
Начало:
събота, 20 февруари 2016 9:00
Край:
Място:
зала "Научни съвети"
Подробности:

На 20 и 21 февруари УНСС ще бъде домакин на първото за 2016 г. общо събрание на ЕСН България - представител на най-голямата студентска неправителствена международна студентска организация в Европа - ESN (Erasmus Student Network). Нейната мисия е да представлява студентите, да промотира програмите за мобилност, идеите и ценностите на междукултурното общуване. Мрежата се състои от над 16 500 членове от 500 локални секции в 37 европейски държави, които работят във висши училища на доброволчески принцип. Така те помагат на повече от 200 000 студенти годишно. Основният принцип е "Студенти помагат на студенти".

България е член на ЕСН от 2008 г. Днес тя има 10 локални секции в 6 града и връзка с университетите от цялата страна. ЕСН България участва и организира събития, семинари, инициативи както за Еразмус студентите, така и за българските студенти, участващи в обменни програми.

Общото събрание е най-голямото и най-важното събитие на национално ниво. На него се събират членовете на ЕСН България от всички 10 секции в страната, за да вземат решения за развитие на организацията на национално ниво, да представят дейността си, да определят целите на организацията и др.

Откриването на общото събрание е на 20 февруари от 9.00 часа в зала "Научни съвети".