Проект "Младите срещу младежката безработица"

четвъртък, 19 март 2015 16:46 /
Начало:
Край:
петък, 03 април 2015
Място:
Подробности:

Институтът за икономическа политика (ИИП) започна изпълнението на проекта „Младите срещу младежката безработица“ по Програмата „Еразъм+”, КД3 Структурен диалог.

Основната цел на проекта е да осигури възможност за провеждането на конструктивен диалог между младите хора и представителите на публичните институции, отговорни за младежките политики, насочени към борба с младежката безработица с цел те да бъдат направени по-ефективни.

В рамките на проекта е предвидено провеждането на дейности, които освен че ще провокират вниманието на широката общественост към темата за повишаване ефикасността на младежките политики за заетост, ще доведат и до осъществяването на ползотворен диалог между минимум 185 младежи от цялата страна на възраст между 19 и 29 години и около 30 представители на публичните институции, отговорни за младежките политики за заетост.

В анонса можете да видите и графика на предстоящите пет встъпителни срещи през април и май, както и крайните срокове за кандидатстване.
Първата встъпителна среща по проекта ще се проведе на 18 април 2015 г. в София в залата на представителството на Европейската комисия в България на ул. „Георги С. Раковски“ № 124. Крайният срок за кандидатстване за нея е 3 април 2015 г.

Повече информация за проекта, както и линк към формуляра за кандидатстване, можете да намерите и на обновения сайт на ИИП - www.epi-bg.org.

АНОНС