Второ издание на академия "Иновация в действие"

понеделник, 26 януари 2015 14:09 /
Начало:
Край:
вторник, 10 март 2015
Място:
Подробности:

Стартира второто издание на социалноотговорния проект на „Солвей Соди“ - академията „Иновация в действие“. Инициативата цели образоването на младите хора в България на тема “Иновации”, като дава основа за разбиране и умения за реализация на устойчиви иновации и предоставя безплатни знания на отворени семинари и работилници. Темите на “Иновация в действие” 2015 са свързани с устойчивото развитие, здравословния живот и безопасността на околната среда, както и с технологичните иновации.

Инициативата е насочена към студенти или завършили през последните пет години и е разделена на два основни етапа: кандидатстване за участие в академията и работилници за иновационни проекти. Всички желаещи да се включат в академията могат да направят това на уеб адрес http://innovationinaction.eu/ до 10 март 2015 г.

Кандидатите за участие в конкурса попълват онлайн формата за кандидатстване в сайта, както и стандартизиран тест. Успешно преминалите теста ще имат възможност да се включат във втория етап на инициативата – работилниците. В тях за три месеца участниците ще могат персонално да получават съвети и конкретни знания за това как да изготвят проекта си най-успешно, как той да бъде финансово самостоятелен и на какво да наблегнат, за да има полезно въздействие върху обществото.

След края на работилниците кандидатите, подготвили пълно описание на своя проект, изпращат разработката чрез профила си в сайта на инициативата. Трите предложения с най-високи резултати, оценени от авторитетно жури, ще бъдат обявени на официално награждаване, което ще се състои в края на май 2015 г. Те ще спечелят атрактивни награди, свързани с обучение по иновации и предприемачество. Първа награда ще предложи едноседмична лятна програма в Solvay University в Брюксел, а втора -  магистратура „Иновации, предприемачество и финанси”, разработена съвместно от ВУЗФ и Института за предприемачи на „Сиско“. Третата награда е посещение на курс по иновации, организиран от Института за предприемачи на „Сиско“.