Наши студенти и преподаватели ще се обучават в Международния университет на Флорида в Маями

сряда, 19 март 2014 8:50 /
Начало:
Край:
сряда, 30 април 2014
Място:
Подробности:

В резултат на сътрудничеството между УНСС и Международния университет на Флорида в Маями (Florida International University (FIU), Miami, FL, USA) студенти и преподаватели от нашия университет ще имат възможност да посетят FIU през ноември 2014 г. Програмата за едноседмичното обучение ще бъде фокусирана върху  Contemporary Issues  of Good Governance и ще бъде изготвена от Institute for Public Management and Community Service at FIU, който се ръководи от проф. Алън Розенбаум. Обучението на студентите и преподавателите от УНСС ще завърши с издаването на сертификат.

Американският партньор ще създаде облекчени условия за настаняване и храна на българските участници в програмата при собствено финансиране на пътуването и пребиваването. Студентите и преподавателите, които искат да участват в обучението, в срок до 30 април 2014 г. трябва да се свържат с координатора на програмата доц. д-р Поля Кацамунска от катедра „Публична администрация” на e-mail: [email protected] или в каб. 4029 на университета.

С цел да се насърчи и стимулира международният академичен и научен обмен през май 2012 г. бе подписан Меморандум за сътрудничество между УНСС и Международния университет на Флорида в Маями. В рамките на това партньорство, по предложение на катедра „Публична администрация”, от 3 до 10 ноември 2013 г. в УНСС се проведе едноседмично обучение на американски студенти - магистърска и докторска степен по публична администрация. Учебната програма беше фокусирана върху проблемите на демократичния преход и административната реформа в България. За американските студенти и преподаватели бяха организирани посещения на публични институции и исторически забележителности.