Финал на националните кръгове на международното състезание по право Jessup

вторник, 18 февруари 2014 13:07 /
Начало:
неделя, 23 февруари 2014 10:00
Край:
Място:
Съдебната палата
Подробности:

На 23 февруари (неделя) от 10:00 ч. в тържествената "Зала 15" на Съдебната палата ще се проведе финалът на националните кръгове на международното състезание по право Jessup.

Състезанието е предхождано от семинар по международно публично право, който ще се състои на 20 февруари (четвъртък) от 17:00 ч. в "Огледалната зала“ на  СУ „Св. Климент Охридски“ - Ректората, II етаж, северно крило.

Входът е свободен. Събитията ще се проведат на английски език.

Jessup се организира от Сдружението за международни състезания по право. Домакин е Върховният касационен съд, а основен спонсор - фондация „Америка за България“.

В националната фаза на световното състезание по международно публично право отбори от най-престижните университети в България ще спорят по казус, който касае трансграничното замърсяване на морски води, присвояването на потънали културни ценности, международните арести и още много актуални теми. Всяка година в състезанието се включват участници от над 100 държави, които разискват горещи геополитически, културни и дипломатически въпроси в симулиран процес пред Международния съд на ООН.