Конкурс по проект „България в Европейската външна политика и политика за сигурност след 2014 г. - нови инструменти, повече възможности?”

вторник, 01 октомври 2013 15:15 /
Начало:
Край:
петък, 25 октомври 2013
Място:
Подробности:

Центърът за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ), съвместно с Фондация „Фридрих Еберт”, бюро България, организира проект: „България в Европейската външна политика и политика за сигурност след 2014 г. - нови инструменти, повече възможности?”

Проектът предвижда чрез конкурс да бъдат подбрани 20 млади специалисти – студенти или завършили специалности в областта на международните отношения, външната политика и международната икономика, които ще бъдат разделени на четири подгрупи в зависимост от техните предпочитания:

  • Нови перспективи за България в Европейската политика за съседство
  • Нови хоризонти пред българската и европейската външна политика – отношения с т.нар. група БРИКС
  • Нови измерения на трансатлантическото партньорство
  • Нови инструменти и нови възможности – как може България да влияе върху Европейската външна политика.

Предвижда се да бъде проведен и семинар, на които участниците ще се запознаят с измеренията на европейската външна политика в контекста на съвременните международни отношения и ще формират общата рамка на своята публикация. Семинарът ще се проведе на 9 и 10 ноември в х-л „Жеравна”, Банкя.

Условия за участие в конкурса:

- Възраст – до 35 години

- Завършено висше образование или завършен трети курс по специалности в областта на международните отношения и външната политика - Международни отношения, Международни икономически отношения, Европеистика, Право със специализация по международно право, Право на ЕС, Политология и др.

-  Отлична езикова култура по български език, аналитичност, способност за работа в екип, професионален интерес към посочените теми.

В срок до 25 октомври кандидатите трябва да представят:

? Автобиография с координати за връзка;

? Кратко мотивационно писмо, в което да бъдат посочени до две подгрупи, в които кандидатът би желал да вземе участие;

? Писмена работа (курсова работа, есе, публикация до 5 стр.) на тема, свързана с международна политика, икономика или европейски въпроси.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на събеседване.

Документите трябва да бъдат изпратени по електронен път на адрес [email protected].  Лице за контакт: Мирослава Гатева: 0883317388