УНСС ще участва във втората IT седмица, организирана от Академика БГ

четвъртък, 11 април 2013 8:33 /
Начало:
вторник, 16 април 2013
Край:
петък, 19 април 2013
Място:
Подробности:

УНСС е сред четирите водещи университета, които ще участват в IT седмицата, организирана за втора година от уеб-издателството Академика БГ. Във форума се включват още  ТУ-Варна, СУ и НБУ, както и Софийската математическа гимназия. Партньори на събитието са БАИТ, БАН и София Тех Парк. Суденти от ИКТ специалностите ще имат възможност да се включат в дискусиите и да осъществят контакт с потенциални работодатели.

Проявата ще бъде открита от министър Николай Милошев на 16 април в Интерпред-София. Темите на основните дискусии са: „Технологии, наука и образование – визия за 21 век“ и „IT кариера в България и в чужбина“. В рамките на седмицата са включени и изнесени прояви на територията на участващите университети.

Проф.д.ик.н. инж. Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията и ръководител на катедра „Информационни и комуникации” в УНСС, е сред основните панелисти на форума. Темата на неговото експозе е “Компютризацията във висшето образование – нов диалог със студенти и индустрия”.

В петък, 19 април, институти на БАН ще представят свои атрактивни иновационни проекти. За всички прояви входът е свободен.

Програмата може да се види на сайта на събитието: http://akademika.bg/itweek/?page_id=6