Презентация на програмата "Български младежки делегат в ООН" и възможностите за участие в инициативи на младежката секция към Дружеството за ООН

вторник, 09 април 2013 12:01 /
Начало:
вторник, 16 април 2013 18:00
Край:
Място:
зала 2015
Подробности:

На 16 април, вторник от 18.00 ч. в зала 2015 на УНСС, ще се проведе презентация на програмата "Български младежки делегат в ООН" и възможностите за участие в инициативи на младежката секция към Дружеството за ООН.

Българските младежки делегати инициират диалог между младите хора и институциите по релевантни проблеми, допринасят за информирането и образоването на младите хора за ценностите на ООН и приоритетите, формулирани в Световната програма за действие на младежта.

Като вече утвърдена и доказала значението си инициатива, "Българският младежки делегат" способства младите хора да станат част от идентификацията на проблемите, развитието на стратегии и тяхното прилагане. Програмата популяризира успешни международни политики за младежта и тяхното прилагане в България.

В края на своя мандат са Асен Димитров, Гергана Томова, Боряна Зарева и Илияна Лазарова, които през изминалите месеци заедно със своя екип усърдно работиха върху намирането на решения по двата приоритета: образование и младежка безработица, представиха позицията на младите хора, на база проведено анкетно проучване, и отстояваха интересите на България в областта на младежта по време на Общото събрание на ООН (октомври 2012 г.) и Комисията за социално развитие (февруари 2013 г.).

Официален партньор на програмата е Министерството на външните работи, а инициативите досега се осъществяват с подкрепата на ISIC България и JAF.

Заповядайте да научите повече за възможността да станете следващия младежки делегат на България. Крайният срок за кандидатстване е 30 април!

Събитието се организира с подкрепата на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС.