Среща на тема: „Мястото на водните ресурси в съвременната икономика“

четвъртък, 21 март 2013 15:57 /
Начало:
петък, 22 март 2013 12:30
Край:
Място:
зала "Факултетна"
Подробности:

МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ 2013 в УНСС

по случай честването на 22 март – Световен ден на водата

 

Среща на тема: „Мястото на водните ресурси в съвременната икономика“

ще включи в реален диалог представители на екологични организации, академичните среди и младите хора в България

 

На 22 март (петък) от 12:30  в зала „Факултетна“ ще се проведе международната конференция  „Международен воден мост 2013“, посветена на Световния ден на водата.

„Международен воден мост 2013” е иновативно събитие, организирано по инициативата на ООН и ЮНЕСКО, на което за първи път домакин ще бъде и Университета за национално и световно стопанство. Събитието се провежда под патронажа на Проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на  УНСС, и се организира с подкрепата на Студентския съвет. Гости ще бъдат преподаватели от катедра „Икономика на природните ресурси ”, както и представители на БАН, неправителствени организации и членове на ръководството на УНСС.

Отбелязването на „Световен ден на водата 2013“ ще насочи вниманието на младите хора към най-скъпоценния жизненоважен ресурс и ще акцентира върху влиянието на водата върху икономиката и околната среда. Актуалната проблематика засяга всички хора, тъй като ценният воден ресурс стои в основата на устойчивото развитие на световната икономика и човечеството.

Срещата ще даде възможност за актуален диалог върху основни акценти, свързани с добри практики за опазването и управлението на водите, иновационни идеи и концепции. Студенти от УНСС ще имат шанс да презентират свои иновативни идеи и виждания по темата. Специално за форума ще бъде изградена онлай видео връзка, която ще направи възможно обединяването на десетки чествания в различни точки на страната и чужбина. Ще бъде проведена и официална церемония по избирането и награждаването на "Посланик син клъстер" - почетно звание за човек, показал интерес към проблемите на околната среда и водните ресурси и подкрепящ инициативата.

Подробна информация за програмата на срещата, както и за програмата  в различните информационни центрове - на адрес www.waterbridge.info

Facebook: International Water bridge/Международен Воден Мост

Международен воден мост се осъществява с медийното партньорство на Българската национална телевизия и Българското национално радио.

Спонсори на събитието са: минерална и трапезна вода ДЕВИН, фондация We are Water, академията „Иновация в действие“ на Солвей Соди, Ideal Standard, BIOROCK - пречиствателни системи

Антоанета Салфидж (Национален координатор на форума);Телефон: 0878 88 69 77;

E-mail: [email protected]                               

Ивона Павлова (Координатор на събитието в УНСС); Телефон: 0883 68 40 34;

E-mail: [email protected]