„Прегръдката не убива, дискриминацията – да!“ в Деня на влюбените

четвъртък, 14 февруари 2013 8:47 /
Начало:
четвъртък, 14 февруари 2013 11:00
Край:
четвъртък, 14 февруари 2013 19:00
Място:
Подробности:

Викторини, тематични интерактивни игри и много информационни материали за Деня на влюбените

„Прегръдката не убива, дискриминацията – да!“

Във връзка с Деня на влюбените Свети Валентин днес, 14 февруари, Българският младежки Червен кръст - София организира АНТИСПИН кампания под мотото "Прегръдката не убива, дискриминацията - да!".

През деня доброволци на БМЧК-София ще раздават информационни материали и презервативи и ще организират тематични викторини за студентите от УНСС и НБУ.

От 11:00 до 16:00 ч. със съдействието на програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и фондация „Инициатива за здраве” на „Моста на влюбените” зад НДК ще бъде разположен мобилен медицински кабинет за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, като софийските червенокръстци активно ще насърчават столичани да се възползват от предоставените им от мобилния кабинет услуги и да проверят своя ХИВ статус.

Между 16:00 и 19:00 ч. на три пункта в столицата (около метростанция "Стадион „В. Левски", при езерото „Ариана" до Орлов мост  и  до билетния център на НДК) доброволците ще раздават брошури, презервативи, антидискриминационни валентинки и ще организират тематични викторини и интерактивни състезателни игри.