Ден на професиите

четвъртък, 04 април 2024 10:51 /
Начало:
събота, 13 април 2024 9:30
Край:
събота, 13 април 2024 16:30
Място:
УНСС, зала 2005 и 2006
Подробности:

ПРОГРАМА

ВИДЕО

Следващата стъпка по пътя към кариерата

Възможност за по-добро професионално развитие и работна етика предоставя Ротаракт България на всички млади хора с националната си инициатива „Ден на професиите”. Събитието ще се проведе в гр. София с подкрепата на Университета за национално и световно стопанство, който ни предостави две от залите си напълно безвъзмездно.

Инициативата се осъществява чрез колаборация между Ротаракт клубовете в България и няколко Интеракт клубове. Наша цел е да адресираме общият проблем, който срещат младите хора, стартирайки своя кариерен път - недостатъчната информираност за избор на професия. За това ние решихме да ги запознаем с различни професионалисти, вече изминали пътя, който много младежи едва сега започват. Ще се представят няколко професии като медицина, архитектура, право, икономика и финанси, педагогика, маркетинг и комуникации и др. Сред тях е доц. д-р Ангел Марчев – младши, който има над 20 години преподавателски опит в прилагането на иновативни методи на обучение в УНСС, СУ, БСУ и др. Той ще води панел „Мениджмънт и бизнес“. Зоната на маркетинг и комуникации ще бъде оглавена от Елица Стоилова, която се занимава с чатботове с изкуствен интелект и е съосновател и управител на безкодовата платформа Umni.bg. В сферата на информационните технологии ще ни въведе Габриела Посталова, която работи като анализатор по киберсигурност в Telelink Business Services.

Участието в „Ден на професиите: кариерен път” е напълно безплатно. В началото на събитието ще обявим и конкурс с награден фонд „Моята първа автобиография”.

„Всеки опит или контакт с архитекти ми беше супер интересен и стимулиращ - реших да се включа, защото не ми изискваше никакво усилие. Подобен досег с професионалисти може да бъде „трамплин“ за бъдещето на всеки”, споделя своя опит от предишни издания на събитието Петя Факирчева, която в момента е студент по архитектура в УАСГ.

Към нашите професии сме добавили и няколко работилници, които ще ви помогнат да разберете коя професия ви пасва най-много, да научите уменията на бъдещето, да подобрите автобиографията си и да повишите увереността си в процеса на интервюто за работа.

Презентация на тема „Развий умения на бъдещето" ще ни запознае Виктория Димитрова, която е  доктор по управление и икономика с над 15 години управленски корпоративен опит и вдъхновител в най-голямата игровизация в образованието на практика (бизнес симулация за над 500 студенти).

Елица Костова, кариерен консултант и основател на Voca Academy ще допринесе за кариерния успех на нашите участници с лекция на тема „Какво иска да види работодателя в своите служители"

Първото издание на „Ден на професиите” се провежда през 2016 година по идея на Ротаракт клуб Пловдив - Филипопол. Ние знаем, че в България има множество млади и амбициозни хора, затова осмото издание тази година ще се проведе в шест града в България и нямаме търпение да се видим!

„Ден на професиите” се радва и на доста партньори в сферата на бизнеса, както и на активната подкрепа на различни неправителствени организации. Един от основните ни партньори е BusinessTest - първата в България платформа за Online тестове. Те предоставят и първата награда в нашия конкурс „Моята първа автобиография” - безплатен тест за кариерно ориентиране. Наши партньори са и НПО със сходен на нашия профил като Able Mentor, Career Revolution by Voca Academy и „Развий се“.

Събитието е идеално за млади хора, търсещи да усъвършенстват себе си професионално, както и за такива, на които им предстои да започнат първата си работа или се затрудняват да направят още тази крачка.

Facebook