Научен форум на тема „Издателският бизнес като част от творческите индустрии“

понеделник, 11 март 2024 18:14 /
Начало:
сряда, 13 март 2024 9:30
Край:
Място:
Конферентна зала на ИИСТТ - УНСС
Подробности:

Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер „проф. д-р Борислав Борисов“ (ИИСТТ), съвместно с издателство „Сиела норма“ АД и Асоциация „Българска книга“ организират Научен форум на тема „Издателският бизнес като част от творческите индустрии“, съфинансиран със средства от целева субсидия за НИД на УНСС по Договор НФ-22/2024 г., който ще се проведе на 13 март 2024 г. от 9.30 ч. в Конферентна зала на ИИСТТ на УНСС

По време на форума специалисти от академичните среди и бизнеса ще дискутират теми свързани с издателската индустрия – издателският бизнес, сдружаването при издателите, управлението на права на интелектуална собственост, многообразие, трансформации и предизвикателства в индустрията.

Във форума ще вземат участие представители на академичната общност,  професионални организации, специалисти в творческата индустрия „издателски бизнес“, сред участниците в дискусията ще бъдат представители на Министерство на културата, Асоциация Българска книга, Съюз на преводачите в България, издателство „Сиела“, автори и др.

Ще имате възможност да разговаряте и с Марин Трошанов - автор на художествена литература, публицистика и поезия. Магистър по „Международни отношения“ на СУ „Св. Климент Охридски“ и „Бизнес администрация“ към международния факултет на университета в Шефилд, Великобритания. Носител е на престижните национални награди „Перото“ и „Константин Константинов“. Удостоен е с грамота за принос в професионалното ориентиране на деца от Българска мрежа на Глобалния Договор към ООН.


За участие попълнете онлайн формата за регистрация.