ENGAGE.EU Summer School 2024 в Тулуза, Франция

петък, 01 март 2024 16:50 /
Начало:
Край:
неделя, 17 март 2024
Място:
Подробности:

 

През 2024 г. лятното училище, една от ключовите инициативи на европейския алианс от университети ENGAGE.EU, ще се проведе между 17 – 28 юни 2024 г. в Toulouse Capitole University (Тулуза, Франция), а темата ще бъде Artificial Intelligence and Societal Challenges.

Лятното училище ще бъде организирано като интегриран курс, който ще предложи на студентите важни теоретични концепции и практически умения, свързани с изкуствения интелект и обществените предизвикателства. Първият модул от програмата на курса е онлайн сесия, която ще се проведе на 10 юни 2024 г. След това основната част на курса ще се проведе в кампуса на Toulouse Capitole University от 17 до 28 юни 2024 г. Присъствието и активното участие в двата компонента са предварително условие за успешното завършване на лятното училище.

Цялата академична програма на лятното училище е публикувана тук. 

Сред темите в нея са развитието на машинното обучение, приложенията на изкуствения интелект в здравеопазването, дизайна, изкуството, екологията, както и въпросите за етиката при неговото използването и защитата на интелектуалната собственост.

Крайният срок за кандидатстване е до 17 март 2024 г.

В допълнение към академичния компонент участниците ще имат възможност да се включат в практическата работа по темата на лятното училище като посетят специализирани лекции на експерти. Програмата на курса и практическият опит ще бъдат допълнени от посещения на комбинация от социални, културни и международни събития, включително различни възможности за създаване на контакти със студенти от други държави.

Тъй като лятното училище е с интердисциплинарна програма, силно се насърчава кандидатстването на студенти от различни специалности (като бизнес, икономика, право, социални науки и др.), стига да отговарят на следните изисквания:

  • Кандидатът трябва да е студент в бакалавърска програма в някои от партньорските университети.
  • Кандидатът трябва да е покрил поне 60 кредита по ECTS към момента на кандидатстване за лятното училище, т.е. до 17 март 2024 г.
  • Силен интерес към темата на лятното училище.

Повече за необходимите документи за кандидатстване и селекционната процедура, прочетете в сайта на ENGAGE.EU.