Младежки икономически форум 2023 с гост-лектор акад. Николай Денков, министър-председател на Република България

понеделник, 13 ноември 2023 14:44 /
Начало:
вторник, 14 ноември 2023 11:00
Край:
вторник, 14 ноември 2023 12:00
Място:
аула „Максима“
Подробности:

Юбилейното двадесето издание на Младежкия икономически форум, организирано от Студентски съвет при УНСС и Националното представителство на студентските съвети ще се проведе на 14 и 15 ноември в УНСС. Темата на форума е „България в Еврозоната - перспективи и предизвикателства пред младите хора".

Тази година патрон на събитието и първи гост ще бъде - акад. Николай Денков, министър-председател на Република България, чиято лекция можете да посетите 14 ноември 2023 г. от 11.00 ч. в аула „Максима”.


За акад. Николай Денков

Освен министър-председател в четиридесет и деветото Народно събрание, акад. Николай Денков е и редовен член на европейската научна академия Academia Europaea, професор и доктор на науките по физикохимия. Член е на експертна група „Физически науки“ към Европейската космическа агенция. Ръководи лаборатория „Активни формулировки и материали” във Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“. Акад. Николай Денков е в първият 1% на най-влиятелните учени в света в своята сфера. Научните му изследвания са в областта на физикохимията на колоидно-дисперсните системи, повърхностно-активните вещества и техните многобройни приложения. Публикувал е над 180 научни статии, две от които в престижното списание Nature и по една в Nature Physics и в Nature Communications, както и 18 обзора.