Възможност за кандидатстване по дейности „Мария Склодовска-Кюри“ от рамкова програма „Хоризонт Европа“

събота, 14 октомври 2023 10:50 /
Начало:
Край:
сряда, 28 февруари 2024
Място:
Подробности:

    

На 5 октомври 2023 г. Европейската комисия (ЕК) публикува възможност за кандидатстване по дейностите „Мария Склодовска-Кюри“ от рамкова програма „Хоризонт Европа” и конкурса за схемата, свързана с обмен на персонал. Поканата е отворена за кандидатстване до 28 февруари 2024 г.

Действията „Мария Склодовска-Кюри“ са насочени към високи постижения в научните изследвания, които са изцяло в посока „от долу нагоре” и са отворени за всички сфери на научните изследвания и иновациите. Изпълнението на проектите по тaзи покана целят осигуряване на нови знания и умения на изследователите чрез мобилност и сътрудничество в различни държави, сектори и дисциплини, подобряване на системите за обучение и кариерно развитие, структуриране и подобряване на институционалните и националните системи за подбор на кадри, като се вземат предвид Европейската харта на изследователите и Кодекса за поведение при подбора на изследователи. По този начин действията „Мария Склодовска-Кюри“ допринасят за полагане на основите на високите постижения на Европа в областта на научните изследвания в цяла Европа, за стимулиране на заетостта, растежа и инвестициите, както и за решаване на настоящите и бъдещите предизвикателства пред обществото.

Поканата за кандидатстване и необходимите документи са на разположение на следния електронен адрес.

Може да се запознаете с препоръките на ЕК за подготовката на проектни предложения тук;

Възможности за търсене на партньори/организации-домакини по „Мария Кюри“ е налична тук.

Кратък информационен бюлетин по настоящата покана може да откриете тук

За допълнителна информация и уточнения при подготовката на проектни предложения по горепосочената покана може да се свържете с:

  • Център за изследователски и образователни проекти на УНСС – тел. 02 / 81 95 734, имейл: [email protected], каб. К104;
  • контактни лица за България за дейности „Мария Склодовска-Кюри“: г-жа Габриела Чупренска - [email protected]  и г-жа Милена Главчева - [email protected].