ENGAGE.EU с полезен докторантски уъркшоп за популяризиране на резултати от научни изследвания

петък, 16 юни 2023 8:42 /
Начало:
Край:
събота, 15 юли 2023
Място:
Подробности:

Умението да се комуникират резултатите и достиженията от научните изследвания е важно за тяхното осмисляне и разбиране от широката публика. Затова ENGAGE.EU организира тридневен полезен уъркшоп - Communicating Science for Impact: Strategies for Reaching Diverse Audiences & Maximizing Benefits, насочен към кандидат-докторанти и докторанти, по време на който ще бъдат обсъдени интересни идеи и конкретни практически съвети за ясното популяризиране на специфични научни изследвания до разнородни заинтересовани страни и публики. 

Събитието се организира от Виенския икономически университет (Виена, Австрия) в периода 25-27 септември, а работният език е английски. Семинарът ще бъде воден от авторитетни лектори от университетите на ENGAGE.EU, които ще споделят своя опит и добри практики в областта на комуникацията на науката.  Те ще запознаят участниците с актуалния контекст на научната комуникация и ще подчертаят значението на ефективността ? за преодоляване на пропастта между изследователите и обществеността.

В програмата на уъркшопа са предвидени интерактивни сесии и семинари, в които участниците ще могат да упражнят комуникационните си умения и да получат обратна връзка от експерти. Сесиите ще обхванат редица теми, включително използването на социалните медии, публичното говорене и взаимодействието с различни аудитории. Участниците ще се научат как да създават убедителни послания и да адаптират стила си на общуване към различните целеви публики.

Срокът за подаване на кандидатури за участие е до 15 юли 2023 г., а повече за събитието и необходимите документи за кандидатстване - прочетете в сайта на ENGAGE.EU, където вече е отворена и електронна апликационна форма.