Заключителна конференция по проект “ValidAid”

сряда, 12 септември 2012 12:26 /
Начало:
четвъртък, 20 септември 2012 9:00
Край:
Място:
х. Шератон
Подробности:

На 20 септември от 9.00 ч. в хотел Шератон в София ще се проведе финална конференция по проекта “Валидиране на умения и знания за подобряване на позициите на нискоквалифицираните служители на пазара на труда - ValidAid”, по който ИСК при УНСС е водещ партньор. Партньорството по проекта обединява организации от шест страни – Австрия, България, Исландия, Франция, Литва и Португалия.  В него са включени международни университети, изследователски центрове, както и обучителни и консултантски организации.

Проектът “ValidAid” се изпълнява в рамките на програма “Учене през целия живот”, финансирана от ЕС. Неговата цел е да се разработят методи и инструменти за идентифициране и валидиране на компетенциите, придобити на работното място. Проектът също цели да се подпомогнат нискоквалифицираните служители, за да открият и развият по-добре своите способности и да намерят по-добра реализация на пазара на труда.

В конференцията ще участват проф. Стати Статев, ректор на УНСС, главният изпълнителен директор на Банка ДСК - Виолина Маринова, главният изпълнителен директор на Български пощи ЕАД - Деян Дънешки, представители на Центъра за развитие на човешките ресурси и председателят на НАПОО - Деян Пушкаров.  

По-подробна информация за проекта и програмата на заключителната конференция.