Стартира „Академия за визионери“ 2023 на Столична община

вторник, 18 април 2023 11:05 /
Начало:
Край:
неделя, 30 април 2023
Място:
Подробности:

„Академия за ВИЗИОНЕРИ“ е изцяло безплатна инициатива, като право на участие има всеки младеж, на възраст от 15 до 29 години, който живее на територията на София. Академията ще финансира проекти в размер до 5 000 лв., като стимулира работата в екип и обмяната на опит. Младежите ще могат да разчитат на професионална менторска подкрепа от създаването на проектната идея, през реализацията, до нейното отчитане.

Младите хора ще избират между 4 направления с ментори, утвърдени специалисти в различните тематични области, а именно:

  • „Изкуство и култура“ с ментор Светлана Ломева, изпълнителен директор на Асоциация за развитие на София
  • „Опазване на околната среда“ с ментор Елица Панайотова, координатор на проект „Зелена София“
  • „Наука и иновации“ с ментор Любов Костова „Европейската нощ на учените“
  • „Животни в риск“ с ментор Светослав Петров от Animal Rescue Sofia.

Освен мотивационни сесии, водени от менторите, участниците в третото издание на инициативата за първи път ще имат възможността да се включат и в практики, лекции и представяне на работещи модели в международен мащаб от водещи експерти. Също така младежите ще могат да разчитат за организационна и логистична подкрепа, както и съдействие за популяризиране на проектите.

Програмата предвижда мотивационните срещи с ментори, както и практиките и лекциите с утвърдени експерти да се проведат от май до юни, а реализирането на одобрените проекти да се случва от юни до ноември 2023 г.

Срокът за записване за новия сезон на „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ е до 30 април 2023 г., а самото записване се случва чрез подаване на информационна карта и декларация за съгласие за обработване на лични данни на e-mail - [email protected].

Повече информация: ТУК