Столична община с кампания за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен? Ключът е в теб“

вторник, 18 април 2023 10:50 /
Начало:
Край:
неделя, 30 април 2023
Място:
Подробности:

Кампанията „БезДОМен или ДОМашен? Ключът е в теб!” цели да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации. Тя популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и цели да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни. Трите партньорски организации, включени в проекта - ЧЕТИРИ ЛАПИ, Animal Rescue Sofia и Екоравновесие, си подават ръка в името на това повече опашатковци да намерят свой постоянен дом с любящи и грижовни стопани.

Кампанията цели да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.

Вече над 120 са институциите, които подкрепят кампанията „БезДОМен или ДОМашен? Ключът е в теб”. Всяка от тях има мисия да съдейства за намирането на стопанин на куче или коте, популяризирайки съдбата на спасеното животинче.

ЧЕТИРИ ЛАПИ подкрепя инициативата и с обучителни материали за грижа за животните, насочени към ученици, защото вярваме, че промяната в нагласите на обществото тръгва от подрастващите. Организацията ще представи и дигиталния си образователен проект под формата на видео уроци за хуманното отношение към животните на организирани срещи в столични образователни институции. Видеата имат за цел да информират деца и родители как да бъдат по-отговорни към домашните любимци, бездомните и дивите животни.

Повече информация: ТУК