Фондация „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ търси доброволци

вторник, 11 април 2023 17:47 /
Начало:
неделя, 30 април 2023
Край:
Място:
Подробности:

           

Фондация „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ съвместно със Столична община създава модерна програма за хуманно овладяване на популацията на бездомни котки в град София. „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ проправя пътя за хуманно овладяване на популацията на бездомни котки в световен мащаб и ще извърши събиране на данни в района на град София. За целта търсим желаещи, които да се включат в подкрепа на тези усилия.

След десетгодишното ни сътрудничество в областта на хуманното управление на популацията на кучетата и успехите ни в град София, сега навлизаме във фазата на оценка и събиране на данни за програмата за управление на котките. За да създадем устойчив и ориентиран към гражданите подход, провеждаме  проучвания  на популацията  на котките и нейното взаимодействие с човешкото общество, с внимание към начина, по който живеем заедно и как можем да подобрим живота както на котките, така и на хората, които се грижат за тях.

Каним доброволци да станат част от тази програма като ни помогнат да съберем данни и да бъдат активни участници в нашите изследователски проекти и теренна работа в продължение на две седмици през юни 2023 г. и евентуално след това. В края на проекта, всички, които са се включили като доброволци, ще получат специален сертификат за участие.