Конкурс за участие в международен проект обявява сдружение „ЕГО ПОЛИТИКО”

вторник, 24 юли 2012 8:43 /
Начало:
Край:
петък, 03 август 2012
Място:
Подробности:

 

 

Сдружение „ЕГО ПОЛИТИКО” обявява конкурс за участие в проекта „Civil liberties, civic culture”, финансиран по програма „Младежта в действие”. Той ще се проведе между 3-10 септември  в Самоков заедно с представители на студентската неправителствена организация „EDUCATION AND RESEARCH COMMUNITY” от Истанбул, Турция. Броят на участниците няма да надвишава 30 души, като всяка държава е представена от 15 студенти и/или младежи, занимаващи се активно в неправителствения сектор.

Идеята на проекта е да предостави възможност на млади и активни хора от България и Турция да осмислят чрез практически занимания, игри и беседи значението на основополагащи ценности в областта на гражданските права и свободи. Участниците ще направят съпоставка между практиките по опазването на човешките права в двете държави, както и по механизмите за тяхното гарантиране в Европейския съюз.

 В рамките на младежкия обмен е предвидена среща с омбудсмана на Република България – г-н Констатин Пенчев, която ще се проведе в София.

Ако сте на възраст между 18 и 25 години, проявявате интерес към темата и искате да научите повече за вашите права като граждани, попълнете формуляра за участие и го изпратете на адрес: [email protected].

Разходите по настаняване и храна, работните материали, както и 70% от транспортните разходи, се финансират по програма „Младежта в действие”.

Крайният срок за кандидатстване е 3 август 2012 г.

Повече информация на адрес: [email protected]