Симулация и научна конференция по балканските въпроси, организирана от студенти

вторник, 24 април 2012 16:15 /
Начало:
петък, 27 април 2012 9:00
Край:
Място:
голяма конферентна зала
Подробности:

На 27 април (петък), от 09.00 ч. в голямата конферентна зала на УНСС студенти от специалностите "Международни отношения”, "Европеистика”, "Политология” и направлението "Политически науки” организират научна конференция на тема: „Процес за сътрудничество в Югоизточна Европа – среща на върха”.

В първата част на конференцията студентите ще имат възможност да представят своите идеи за преодоляване на проблемите пред регионалното сътрудничество и в Югоизточна Европа, и на Балканите. Симулационната игра, която е част от конференцията, ще се опита да представи среща на върха по ПСЮИЕ. Основната задача на студентите, които ще влязат в ролята на държавни и правителствени глави на страните-участнички в процеса, ще е да защитят националния интерес на съответната държава. В края на симулацията ще се подпише и гласува обща декларация за развитие и утвърждаване на регионалното сътрудничество.

На конференцията, която се провежда като интегрална дейност по  научноизслдователския проект „Интереси и възможности за сътрудничество между държавите от Югоизточна Европа” с ръководител доц. д.ик.н. Мария Чавдарова, ще присъстват гости, студенти и преподаватели от Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия. Престижно жури (проф. Венелин Цачевски, Благой Ханджийски - посланик на Македония в България и министър на отбраната на Р Македония за периода 1994-1997) ще награди най-добре представилия се отбор.