Национален семинар с международно участие на тема „Перспективи и актуални предизвикателства пред аудиовизуалната индустрия в дигиталната ера”

понеделник, 20 ноември 2017 11:56 /
Начало:
понеделник, 27 ноември 2017 9:30
Край:
Място:
голяма конферентна зала
Подробности:

     

Университетът за национално и световно стопанство - катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост”, Световната организация за интелектуална собственост и Министерството на културата, организират национален семинар с международно участие на тема:

 

 „Перспективи и актуални предизвикателства

пред аудиовизуалната индустрия в дигиталната ера”

 

Семинарът ще се проведе на 27 и 28 ноември 2017 г. в голяма конферентна зала на УНСС. Официалното откриване е на 27 ноември от 9.30 часа.

Основни теми:

- Международна правна рамка на аудиовизуалните произведения;

- Предизвикателства на дигиталния пазар пред автори, изпълнители и продуценти на аудиовизуални произведения;

- Нови бизнес модели в дигиталния пазар на аудиовизуално съдържание;

- Нарушения на права върху аудиовизуални произведения и разрешаване на спорове.

През втория ден на семинара ще се проведе кръгла маса на която ще се представят и дискутират проблеми и перспективи пред филмовата индустрия.

В семинара ще вземат участие чуждестранни и български лектори от Световната организация за интелектуална собственост, Международната конфедерация на дружествата на изпълнители и автори (CISAC), Дружество на артистите изпълнители на Испания, представители на ОКУП, на бизнеса, на творчески общества, академични преподаватели и други.