Университетски център за мобилност на студенти и преподаватели

Обновено: петък, 16 февруари 2018 10:13

Петя Петрова - Вроцлав, Полша

 

Казвам се Петя Петрова, четвърти курс – специалност „Медия икономика“. Едно от предизвикателствата през моето обучение, беше именно закодирано в Еразъм+ програмата. Имах удоволствието да бъда през летния семестър на 2016/2017 година в гр. Вроцлав, Полша като студент в Университета на Долна Силезия.

Еразъм. Така се нарича състоянието на духа, което нетърпеливо трепти някъде в областта на стомаха, стъпвайки на чужда земя. Когато всички около теб говорят на език, който не владееш, а цялата обстановка е напълно непозната. Емоциите в първите дни са в изобилие, но с течение на времето успяваш да се приобщиш към новото място и да влезеш в неговия ритъм на живот. Полша ми даде едновременно студена зима, но и лято още през април. Бих могла да обобщя, че обучението, до което успях да се докосна, бе повече практически насочено, което смея да твърдя, ми донесе много полезни знания. Имах възможността да се запозная с амбициозни студенти от Колумбия, Мексико, Испания, Франция, Гватемала и Румъния. Никога не съм предполагала, че е възможно изпит по дисциплина да включва управляване на дрон и заснемане на снимки с него. От друга страна, успях да осъществя пътувания до Варшава, Катовице, Краков, Закопане, Аушвиц, Прага, Дрезден, а и взех участие в Еразъм+ лагер за студенти от целия град, което се проведе в местността Бандероза.

Несъмнено Еразъм ми донесе нови приятелства, преживявания, знания, емоции, спомени, усмивки и сълзи, както и (надявам се) израстване. Ако трябваше да избирам отново дали да замина, с удоволствие бих, защото обучението извън България ми показа какво още може да се внедри в българското образование, за да стане по-привлекателно и модерно; показа ми, че и теорията, и практиката са фактор, а въображението е незаменимо оръжие.

Повече детайли и любопитни факти можете да намерите в блога ми: http://rose-without-thorns.blogspot.bg/ 

Прикачени файлове:

image/jpeg Petya Petrova 2.jpg - 99 KB

image/jpeg Petya Petrova 3.jpg - 180 KB

image/jpeg Petya Petrova 4.jpg - 503 KB