Университетски център за мобилност на студенти и преподаватели

Обновено: петък, 24 август 2018 14:58

Ива Зарева, бакалавър, специалност Международни икономически отношения – целогодишна студентска мобилност в Пфорцхайм, Германия

След дълго обмисляне на възможността, която предлага програмата Еразъм, реших да прекарам 1 семестър обучавайки се в чужбина и по-конкретно в Университета за приложни науки Пфорцхайм, Германия. Бях много любопитна да разбера какъв е начинът на преподаване там и имах желание да опозная тяхната култура отблизо, както и да развия езиковите си умения. 

 

Моят семестър в Германия беше едно от най-конструктивните и вълнуващи преживявания, които са ми се случвали някога. Университетът предлага прекрасна учебна среда и междувременно различни развлекателни дейности като екскурзии, студентски събития и много други. 

 

След приключване на първия семестър бях изключително доволна и без да се поколебая реших да удължа мобилността си с още 1 семестър.

Тази 1 учебна година ми даде нови знания, нови приятели, самостоятелност и незабравими положителни емоции. Силно препоръчам на всички студенти да се впуснат в приключението Еразъм възможно най-скоро.