Университетска библиотека

СЕРИЯ ОТ УЕБИНАРИ НА ELSEVIER – ЕСЕН/ЗИМА, 2023 БЪЛГАРИЯ

сряда, 11 октомври 2023 14:31

В подкрепа на професионалистите, занимаващи се с академична и изследователска дейност, Elsevier предоставя календар от обучения. Уебинарите ще бъдат водени от консултантите Вивиен Верецки и Галина Якшонак.

12 октомври, 14:00 ч.

Публикуване на отворен достъп

Публикуване на отворен достъп и предимствата на трансформиращото ни споразумение. Нека да разберем повече за статиите на отворен достъп, публикуването в списания с отворен достъп и предимствата ни да имаме преобразуващо споразумение с Elsevier. Този уебинар е препоръчителен за академични библиотекари и изследователи.

Регистрирайте се: https://elsevier.zoom.us/…/regis…/WN_g6F8zpxlRhSdZokWOsHdAg…

 

17 октомври, 14:00 ч.

Ефективно търсене на литература в ScienceDirect и Scopus

Научете как да извършвате търсене на литература в платформите @ScienceDirect и Scopus. Открийте как да използвате основно и разширено търсене, за да намерите подходящо съдържание за Вашето изследване или дипломна работа. Тази сесия ще включва упражнения, подходящи за начинаещи изследователи и докторанти.

Регистрирайте се: https://elsevier.zoom.us/…/regist…/WN_i_PYNbNZTHWXh2bwbiRk3A

 

18 октомври, 14:00 ч.

Идентифициране и избягване на хищнически списания

Какво представляват хищническите списания и как можем да ги разпознаем? Защо е важно да публикувате в качествени списания? Кои процеси в Scopus могат да се използват за избягване на хищнически журнали? Препоръчителен за изследователи на всички нива.

Регистрирайте се: https://elsevier.zoom.us/…/regist…/WN_KH98X70fSPeZR3FLlohh4w

 

19 октомври, 14:00 ч.

Съвети за лесно отчитане със Scopus и SciVal

Оценката е важна част от изследователския работен процес, както за учените, така и за организациите. Много често финансирането зависи от резултатите в отчета. Това обаче може да бъде скучен и отнемащ време процес. Ще покажем как да използвате функциите в Scopus и Scival, за да направите процеса лесен и удобен. Препоръчва се за библиотекари и изследователи, които отговарят за създаването на доклади за научни изследвания.

Присъединете се на: https://elsevier.zoom.us/j/92822865452#success

Галерия снимки от СЕРИЯ ОТ УЕБИНАРИ НА ELSEVIER – ЕСЕН/ЗИМА, 2023 БЪЛГАРИЯ ...