Чуждестранни кандидат-студенти и студенти

Ден на чуждестранните студенти - 11 март 2016 година

петък, 11 март 2016 15:42

Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО), съвместно със Студентския съвет и Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели, организира за пета поредна година Ден на чуждестранните студенти в университета.

По време на срещата в зала „Научни съвети“

Приветствие от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев отправи към чуждестранните студенти зам.-ректорът проф. д-р Валентин Гоев.Това е възможност за вас да разберете какво е образованието в нашето висше училище, и за нас – да си сверим часовника с вашето равнище и изисквания. Обучението няма начало и край, то е за цял живот, напомни проф. Гоев и конкретизира, че някои са избрали да се обучават в УНСС, а други са дошли по програма „Еразъм+“. Това ни дава основание на всички нас да се чувстваме членове на една голяма общност, каквато е Европейският съюз, каза зам.-ректорът.

Проф. Гоев приветства чуждестранните студенти. Вляво от него: доц. Тошева и Денис Димитров

Броят на чуждестранните студенти в УНСС нараства, европейският облик на университета в голяма степен се дължи и на вас, обърна се към присъстващите в зала „Научни съвети“ доц. д-р Екатерина Тошева, директор на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели. Надявам се тук да имате успешно обучение и незабравими преживявания, изрази очакванията си тя.

Председателят на Студентския съвет Денис Димитров благодари на САИМО за организираното събитие и пожела на чуждестранните си колеги успешно пребиваване в УНСС.

По стар български обичай гостите бяха посрещани с хляб и сол от момичета и момчета в народни носии

Чуждестранните студенти имаха възможност да споделят своите впечатления от обучението си в нашия университет и да разкажат за преживяванията и срещите си в България. Първата презентация бе на Валерия от Молдова, успешно усвоила вече и български език. Тя открои плюсовете на обучението си в УНСС, като изтъкна, че това е университет с европейско образование.

Презентацията на Валерия от Молдова

Наши студенти показаха филм за България, който впечатли чуждестранните им колеги. Спиридон Пафилис от Гърция изрази своите три най-големи предимства на УНСС: високо ниво на образованието, възможност за студентски презентации, прекрасна материална база.

Отличилите се с висок успех през последния семестър седем чуждестранни студенти бяха наградени.

Награда бе връчена и на Студентския съвет на УНСС за осъществяването на Деня на чуждестранните студенти за пета поредна година.


Галерия снимки от Ден на чуждестранните студенти - 11 март 2016 година ...